Omgeving

Sint Bavo kerk

Sint Bavo Kerk

Lambertuskerk

Lambertuskerk

Ontmoetingscentrum

Ontmoetingscentrum

Bezienswaardigheden in Raamsdonk: onder meer de Sint Bavo kerk uit 1889 tegenover onze bed and breakfast en iets verderop de  Lambertus kerk die stamt uit de 14e eeuw. Het Ontmoetingscentrum is een voormalig klooster (het Adrianushuis) en gesticht door de Zusters der Liefde, ook dit bevindt zich op loopafstand. Naast het rijtuigmuseum “de Koetserij” en beelden-/theetuin op landgoed “Het Broeck” zijn er in Raamsdonk nog diverse historische boerderijen en monumentale woonhuizen te vinden. Zie daarvoor o.a. http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_rijksmonumenten_in_Raamsdonk of bezoek http://raamsdonkshistorie.nl om meer te lezen over de historie van ons mooie dorp.

 

Halve Zolenpad spoorhuisje Raamsdonk

Halve Zolenpad spoorhuisje Raamsdonk
Loonse en Drunense duinen

Loonse en Drunense duinen

Dongeroute

Dongeroute

Biesbosch

Biesbosch

Op 50 meter vanaf de b&b kunt u starten met uw fiets of skeelers op “het Halve Zolenpad” en een heerlijke tocht langs de mooie spoorhuisjes maken tot Waalwijk. De fanatiekeling fietst nog even verder en zit dan in de Loonse en Drunense duinen. Zo zijn er ook voor de wandelaars en natuurliefhebbers voldoende mogelijkheden waaronder de nabijgelegen Dongeroute en Biesbosch.

vismarkt in Geertruidenberg

vismarkt in Geertruidenberg

apotheek "dr Tinus"in Woudrichem

huis van “dokter Tinus”in Woudrichem

Heusden

Heusden

Naast het bezoeken van vestingsteden als Geertruidenberg (5 km), Woudrichem (18 km) en Heusden (26 km) kunt u o.a. de wat grotere plaatsen Oosterhout, Breda, Waalwijk en ’s Hertogenbosch bezoeken voor een uitgebreider aanbod aan winkels en musea.

Efteling

Indoor Skydive Roosendaal

Skidome

Skidome

Amusement vindt u binnen 15 minuten in de Efteling, en binnen 30 minuten bij Indoor Skydive in Roosendaal, Skidome in Rucphen, Splesj waterspeelpark in Hoeven en bij Duinoord (binnen- en buitenspeeltuin met klimbos) in Helvoirt. Maar u staat  ook binnen 5 minuten op de golfbaan op de Kurenpolder in Hank. Kortom genoeg mogelijkheden waarover wij u meer kunnen vertellen.